Nytt og fremmed var kurset Kvinnekraft for meg, så jeg var veldig spent da jeg kom til kurset i Brumunddal. Vi ble møtt med så mye omtenksomhet og varme, jeg følte meg så godt ivaretatt. Jeg var full av energi og glede da jeg kom hjem og den skal jeg ta vare på. Å ta ansvar for at jeg selv skal ha et godt liv og fylle det med glede og kjærlighet ble en tankevekker og jeg ser hvor riktig det er. Jeg får mye hjelp av å lese i boken til Kaja, jeg vet det er mye arbeid fremover, men vi lærte å ta noen små skritt av gangen.
Etter fire år med en stor sorg var min selvfølelse dårlig og dagene var tunge, men det er allerede en forbedring. En mental ro har jeg fått, som om jeg har gitt fra meg et ansvar. Dette skjedde etter mitt siste englekort. Jeg takker Kaja for et fantastisk lærerikt kurs!
Hilsen Anne Grethe

* * *

Kurset var lærerikt, og det starter mange prosesser. Var ganske trøtt når jeg kom hjem med mange inntrykk. Vi er litt heldige som er 2 og kan dele opplevelsene med hverandre i ettertid.
Hilsen Irene

* * *

Mitt utbytte av Kajakurset:
Jeg kom på kurset uten å vite hva jeg gikk til og skjønte raskt at dette var midt i blinken for meg i den situasjonen jeg var akkurat da.
Alle i gruppen var ukjente for hverandre og jeg føler at jeg lærte utrolig mye av alle disse flotte menneskene og av Kaja. Samtalene vi hadde i grupper satt i gang prosesser i kroppen jeg ikke visste fantes, og avspenning/meditasjon var utrolig deilig. Jeg kjøpte Kajas bok og cd med avspenning/meditasjon som jeg bruker nesten hver dag. Bruker den som en pause i hverdagen for å hente inn nye krefter, og det fungerer.
Jeg har blitt flinkere til å lytte til kroppens signaler når jeg er sliten, og jeg vet at det er jeg som bestemmer over mitt liv, og at det er kun jeg som kan gjøre noe med det. Takk for at dere ga meg muligheten til å lære alle disse tingene. Jeg er strålende fornøyd!
Tusen takk! Hege

* * *

Kaja Finnes kurs ”Kvinnekraft” skårer en sekser på min private terning. Kaja ledet oss på en profesjonell måte i prosesser der det handlet om å gripe og begripe. Med humor og varme inspirerte hun meg til å ta grep om eget liv og til å nære det ”lille barnet” som er dypt inni oss alle.
–Gunnhild-

* * *

Jeg har deltatt på Kajas kurs både i Norge og i Egypt. Det er like fantastisk hver gang! Jeg er gladere, mer kreativ og har fått en større indre ro til å møte de utfordringene livet gir. I tillegg har jeg lært å lytte mer til intuisjonen min, noe som skaper en mye enklere hverdag : )
Se også min artikkel "GUDINNER I EGYPT" fra kurset i januar 2007, i ILDSJELEN nr. 3, 2007
Hanne
 
Utdrag fra "GUDINNER I EGYPT" fra kurset i januar 2007, i ILDSJELEN
nr. 3, 2007:
 
- Vi blir bedt om å sette oss godt til rette og lukke øynene. Kaja veileder
oss varsomt gjennom meditasjon og visualisering. Vi åpner opp og mottar. Vi blir kjent med barnet i oss, og kvinnen, sårbarheten og styrken. Alt i en trygg og god atmosfære. Vi blir sett, og gitt hva vi trenger.
Alt foregår på våre premisser. Vi har forskjellige opplevelser, og det er opp til hver enkelt om vi vil dele våre opplevelser med de andre i gruppen. Samtidig gjenkjenner vi det lille barnet i hverandre, og føler med. Som dråper fra det samme havet.
Gjennom bevisstgjøring blir vi konfrontert med sannhetene vi har laget om oss selv og som sitter boltet i pannebrasken. Meditasjon og visualiseringer i kombinasjon med ulike energiøvelser og uttrykksmetoder
er redskaper som hjelper oss til å hente frem den feminine, kreative kraften som finnes i oss alle. -
  
- Kaja lærer oss hvordan vi skal åpne opp for svarene som ligger dypt inne i oss selv. Hun er selvhjelpsterapeut i ordets rette forstand. Her blir ingen lettvinte sannheter tredd nedover hodene våre. Vi blir bevisst gamle adferdsmønstre og hvordan de ble skapt, og gjennom ulike øvelser får vi glimt av oss selv og hvordan livet kan være uten de gamle sannhetene som hittil har begrenset oss. Vi er i ferd med å vikle oss ut. -
  
- De gamle gudinnene er nær, og vi fornemmer deres styrke dypt inne i oss selv. Gudinnen, dronningen og kvinnen er ett. I et kort øyeblikk blir jeg forstyrret av tanken på om ikke alle disse gudinnekvalitetene innebærer en viss fare for usunn egovekst, og ser for meg oss gudinnene i forskjellige situasjoner tilbake i jantelovens land. Jeg aksepterer at tanken er der, og lar den flagre avgårde som en lite målrettet sommerfugl. Så snart det overaktive intellektet har roet seg og jeg kan kjenne etter igjen, vet jeg at den styrken vi henter frem kommer fra et dyp bortenfor egoet, og nettopp hindrer de usunne ego-aspektene i å ta overhånd. Behovet for kontroll begynner så smått å avta, og kjennes deilig frigjørende.

* * *

TAKK!
Jeg vil gjerne takke Kaja og Hanne, selvsagt også kursdeltagerne for en flott og opplevelsesrik uke i Egypt november 2007. Kurset Kvinnekraft var spennende og lærerikt. Herlig å oppleve dette i Egypt.
Dette ga mersmak, så jeg reiser tilbake på nytt kurs i november igjen.
Inger Marie

* * *

 

E-post: kajaesme@gmail.com
Mobil: +47 48 24 84 75

 

For 8 år siden fikk jeg boken Veien Videre i gave.
Den har siden den gang ligget på nattbordet og har blitt lest på kryss og tvers. Da livet mitt ble snudd på hodet i fjor høst, følte jeg et sterkt behov for å treffe denne damen som skrev så mye klokt. Jeg søkte på nettet og fant ut at Kaja holdt flere kurs i løpet av et år. Jeg meldte meg på et pinsekurs i Brumunddal. Dessverre ble dette kurset avlyst pga sykdom. Isteden meldte jeg meg sammen med en venninne på kurset som gikk i Hurghada i november. Det ble en spesiell opplevelse og er vel den fineste ferien jeg har hatt. Kurset var veldig bra, hotellet utmerket, været helt perfekt og Egypt et flott land.
Men for meg var møtet med Kaja det viktigste, jeg fikk mot og inspirasjon til igjen møte de utfordringene som livet gir. Stor takk til Hanne som passet så godt på oss hele tiden og de 6 damene som var på kurset. Dere har alle en spesiell plass i hjertet mitt nå.
P.S. Jeg har meldt meg på samme kurset i november 2008, gleder meg.
Ragnhild Elisabeth

 * * *

Deltakeres kommentarer